Ja een oudje, TomTom rider 5 uit 2013...

Had vanaf 2019 moeite met updaten, tomtom home werkte niet goed in Windows 10 en door software wijziging in home stopte het updaten helemaal.
TomTom home deed voorheen de grote kaartupdate uitpakken op je pc en dan uploaden naar TomTom, ergens in oktober 2019 is dit gewijzigd en werd de update uitgepakt op het beperkte 4 gb geheugen van de tomtom zelf, en ja dat past dus niet want er staat al zo'n 3 gb aan kaarten op plus de update 2,6 gb totaal 5,6 en dat past dus niet op 4 gb. Nu gaf tomtom wel aan: wis wat kaarten, maar je kan in tomtom Home alleen alle kaarten selecteren maar dan komt de melding dat zonder kaarten updaten niet mogelijk is.....
NIET DOEN: inmiddels kun je aanvinken [x] wis Western Europe MAAR dan worden Thuis, Favorieten en flitsers gewist!

Oplossing kaartupdate West Europa oude TT Rider5 2013!

23-05-2023 kaartupdate West Europa oplossing oude TT Rider 5 werkt nog steeds!
Ik heb in verkenner eerst maar een kopie gemaakt van alle bestanden op de tomtom.... (als je via tomtom een backup maakt heb je al een kopie van deze bestanden).
Toen via verkenner naar de tomtom, in de map: western_europe, bestanden gesorteerd op grote, toen bestand cline.dat (1,3 Gb) t/m cphone.dat gewist, dit gaf genoeg ruimte om probleemloos te updaten, maar gaat langzaam want downloaden op en uitpakken op de tomtom gaat erg traag, kan 20 tot 40 minuten duren maar het werkt!
Bij volgende grote kaart update zal het waarschijnlijk weer zo moeten.... ja...  dit werkt nog steeds 25-09-2022.

TT Home versie 2.21.18.728633 (+/- 20-9-2021)
Deze versie geeft aan dat oudere TT riders 2013 niet te updaten zijn, maar het werkt nog wel, gebruik bovenstaande methode

TT Home versie 2.21.17.420385
Deze versie geeft aan dat oudere TT riders 2013 niet te updaten zijn, maar het werkt nog wel, gebruik bovenstaande methode.

******** Eerder beschreven problemen **************

5-1-2021 update naar versie 2.21.1.147
Dit lost probleem met updaten op, soms klikte je op updaten en werd er geen update gevonden, na een 2e klik wel, nu na 1 klik worden de updates gevonden (als ze er zijn en altijd even wachten tot je TomTom aangemeld is na aansluiten).

24-05-2021 volgens onderstaande beschrijving update gedaan, download 9 minuten, installatie 15 minuten, aan het eind error: kan H:\ephem\ niet aanmaken, installatie lijkt wel gelukt, volgens mij heeft ephem iets met quickfix te maken, heb voor de toekomst map \ephem\ aangemaakt op tomtom, afwachten tot volgende update west-europa.

1-12-2020 Het is aan te raden bij grote kaartupdate zelf extra ruimte te maken op de oude tomtom anders worden je favorieten, thuis en flitsers gewist.
Ik heb in verkenner eerst maar een kopie gemaakt van alle bestanden op de tomtom.... (als je via tomtom een backup maakt heb je al een kopie van deze bestanden).
Toen via verkenner op tomtom, in de map: western_europe, bestanden gesorteerd op grote, toen bestand cline.dat (1,3 Gb) t/m cphone.dat gewist, dit gaf genoeg ruimte om te updaten, maar vreselijk langzaam want downloaden op en uitpakken op de tomtom gaat erg traag.
Wel heel omslachtig maar het werkt gelukkig weer.... bij volgende grote kaart update zal het waarschijnlijk weer zo moeten.... ja...  in maart 2020 was er weer grote kaart update, na wissen van bestand cline.dat (1,3 Gb) t/m cphone.dat werkte de grote kaartupdate.

1-10-2020 TomTom Home update blijft hangen Opgelost
Het downloaden gebeurt maar daarna wordt er niks geïnstalleerd!

Even geduld.... nou helemaal niks dus, paar keer geprobeerd...
Later op de avond werkte het wel, opgelost, versie 2.20.15.32

06-07-2020 Laatste nieuws - Update TomTom home 2.20.12.112
Deze update lost onderstaande problemen op;
Verbeterde info aantal bijwerkingen kaartcorrecties.
Backup maken, 2e backup werkt nu wel, alleen aanpassingen worden verwerkt. Voorheen werd weer volledige kopie gemaakt.
Na deze update, opnieuw aanmelden met je e-mail adres, je moet in de map share beveiligingsniveau voorkeuren op laag zetten (ter voorkomen melding: TomTom Home reageert niet):
In tomtom home onder Extra, Map share, map share voorkeuren, selecteer Beveiligingsniveau, kies LAAG, opslaan...

28-5-2020 Versie 2.20.11.41 Grote kaart update werkt weer wanneer je toestaat de map Western Europa te wissen.
Let op! maak eerst Backup.
Net als is het verleden komt er een waarschuwing, wanneer je dit wist werkt er niets meer!!!!! Ja je kunt dat dus negeren.... maar
haal wel alle vinkjes weg bij stemmen, flitsers e.d.  alleen [x] western Europa wissen. Ik was dit vergeten, Stemmen en flitsers weg, maar door de backup staan die dan nog op je pc, je kunt ze via tomtom home 1 voor 1 terug plaatsen of via verkenner in 1 keer, flitsers staan in de map: poi.

Probleem met kleine updates, map share niet beschikbaar... op 12 mei 2020 opgelost zie hieronder.

12-05-2020 Laatste nieuws - Update TomTom home 2.20.11.41
Deze update lost onderstaande problemen op;
Map share werkt weer..... is weer beschikbaar.
Wel heb ik in de map share beveiligingsniveau voorkeuren op laag gezet (ter voorkomen melding: TomTom Home reageert niet):
In tomtom home onder Extra, Map share, map share voorkeuren, selecteer Beveiligingsniveau, kies LAAG, opslaan...


Probleem software TomTom Home reageert niet.... opgelost
In november 2019 bleek het oude tomtom home programma niet meer te werken en moest ik verplicht updaten, maar deze update mislukte. Na veel zoeken bleek dat de update zich in een nieuwe map installeerde: tomtom home 2, waardoor er ergens iets fout ging. Ook was er nog iets met foute update versie maar door opnieuw te installeren en aan te geven dat het in map 'tomtom home' moet leek het weer te werken.
Dus kleine updates werkte weer, al geeft het programma nog wel vaak een melding: tomtom home reageert niet.... Oplossing: in TomTom Home, onder Extra, Map share, map share voorkeuren, selecteer Beveiligingsniveau, kies LAAG, opslaan...


******** Eerder beschreven problemen **************

OUDE Nood oplossing grote kaart update west Europa opgelost 28-5-2020
Grote update werkt weer, zie boven
Ik heb in verkenner eerst maar een kopie gemaakt van alle bestanden op de tomtom.... (als je via tomtom een update maakt heb je al een kopie van deze bestanden).
Toen via verkenner op tomtom, in de map: western_europa, bestanden gesorteerd op grote, toen bestand cline.dat (1,2 Gb) t/m cphone.dat gewist, dit gaf genoeg ruimte om te updaten, maar vreselijk langzaam want downloaden op en uitpakken op de tomtom gaat erg traag.
Wel heel omslachtig maar het werkt gelukkig weer.... bij volgende grote kaart update zal het waarschijnlijk weer zo moeten.... ja...  in maart 2020 was er weer grote kaart update, na wissen van bestand cline.dat (1,2 Gb) t/m cphone.dat werkte de grote kaartupdate.


************************************************************************************

Eerder beschreven, tomtom home reageert niet, en er staan updates klaar!
Januari 2020 kleine updates werken niet meer, steeds dezelfde updates komen terug en melding er staan 44 updates klaar.

Diversen malen opnieuw tomtom home geïnstalleerd maar dat hielp niet.
Na wat dieper zoeken toch nog een instelling gevonden die het probleem oplost;
In tomtom home onder Extra, Map share, map share voorkeuren, selecteer Beveiligingsniveau, kies LAAG, opslaan...

Ga nu in home naar mijn TomTom updaten... en dat werkt. Na grote kaart updates zie ik soms tijdelijk de opmerking: je kaart is al enige tijd niet bijgewerkt, de map share tijdelijk niet beschikbaar, dit verdwijnt na enige tijd weer.

26-02-2020 Sinds de laatste grote kaartupdate blijft de melding staan....
de flitscamera updates doen het evenals de quickGPSfix update, maar kaartupdates niet!

share 

30-4-2020 Vandaag verdween tijdens het updaten bovenstaande foutmelding. opgelost

share-oke.jpg

2-5-2020 weer een fout melding van map share: al 20 weken niet bijgewerkt, 1 update beschikbaar...
melding gaat niet weg..... zal zich wel weer oplossen....

3-5-2020 ik zie nu wel een kaart update staan maar die is na selectie maar niet te installeren
Het nodigt niet uit voor de toekomst weer een tomtom te kopen, nu al bijna 2 jaar problemen met de update software.
De melding ...al 20 weken niet bijgewerkt verwijst mogelijk naar oudere versie, want de kaarten zijn 12 weken oud....

 

12-05-2020  Er is een update, die de problemen oplost, zie boven